maanantai 27. lokakuuta 2014

Kodinhoitohuone ja kylpyhuone valmistuu laatta laatalta

Kaksi viikkoa kulunut seinien tasoituksesta ja melko pitkällä mennään kodinhoitohuoneessa. Lattiapinta on silikoneja vaille valmis ja seinät kaipaavat vielä yhden kerroksen maalia ylleen. Torstaina Nibe saapuu, joten hommaa riittää vielä, jotta kaikki on KHH:n ja teknisentilan osalta valmiina.

Ensimmäisen huomeen seinäpinnat saatu kitattua. Toistaiseksi tuntuu ihan jeesjees hommalta.

 


 Ennen laatoituksen aloittamista täytyi putkien ympärille valaa kakut. Ylijäänyttä Finnfoamia apuna käyttäen syntyi muotit, jonka sisään pikalattiamassa oli "näppärä" kaataa. Kyseessä oli todellakin pikalattiamassa, eikä pussin kyljessä ollut 45 minuutin käsittelyaika ollut turha tieto. Kiire tuli, kun massa alkoi jähmettymään laastiämpäriin kesken kakkujen muotoilemisen.

Yksi sauma katsottu laserilla suoraan, loput tehty käsivaralla. Ihan hyvä, etten itse laatoittanut vaikka aluksi uho olikin kova.

 
Mustan sauma-aineen peseminen on työlästä röpelöisen laatan pinnalta, koska jokaisen laatan joutuu puhdistaman yksitellen.

Samaan aikaan kun KHH:ta on laatoitettu ja saumattu on kylpyhuoneen puolella tapahtunut edistystä. Eilen tuli vastaavalta hyväksyntä kylpyhuoneen seinien vedeneristyksestä. Eristyspaksuudessa ei tarvinnut säästellä kun ollut taas ostohousut jalassa materiaaleja hankkiessa. Onneksi yhden tonkan sai vietyä Baukkariin takaisin, kun oli tuo menekki laskettu erittäin höveliäällä laskukaavalla (+20kg ylimääräistä).




Seinään muuratun saippuatelineen kanssa hieman oikaistiin. Harkkojen sivuja ei tasoitettu laastilla vaan teetettiin rosterinen kehys aukon mittojen mukaan. Eipähän tarvitse alkaa ensin täyttämään onteloita ja sitten hieromaan sivustoja suoraksi.

Kylpyhuoneessa vallitsee nyt Välimerellinen tunnelma kun seinät hohtavat sinisenä. Seinien laatoitus starttaa tänään, jonka jälkeen hommat jatkuu lattiaan. Tavoitteena on saada pikkuvessa toimintakuntoon kolmen viikon kuluessa. Luotto on kova, sillä laatoituksen osalta hommat suvuvat kuin tanssi.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti