perjantai 31. toukokuuta 2013

Paperihommia ja paljon byrokratiaa

Ensimmäinen virhe, jonka voi suunnittelun osalta tehdä on olettaa lupa-asioiden hoituvan nopeasti, jouhevasti ja ilman minkäänlaisia ongelmia. . .

Kunnalle jätetty poikkeamispäätöshakemus ei asemakaavan osalta kelvannutkaan vaan jo alkumetreillä täytyi hakemusta täydentää. Erikoisinta on se, että karttaan pitää piirtää suunnitelma jätevesien osalta vaikka kyseinen suunnitelma olisi hatusta vedetty eikä missään muotoon toteutuisikaan. Vaikea ymmärtää miksi näin, mutta täytyy vain yrittää sisäistää, että viranomaisten pillin mukaan pitää nyt tanssia.

Vanhasta talosta tehty purkuilmoitus on myös saapunut takaisin ja lupa on myös saatu. Kunta on katsonut, että naapureita ei tarvitse "kuulla" asian tiimoilta (onneksi näin, yksi homma vähemmän). Roskalava on tilattu kesäkuun puolelle välille ja talkooväkeä koitettu kovasti houkutella hommiin, talkoojuoman, hyvän ruuan ja vielä paremman seuran avulla. Saa nähdä purkeneeko vanha tönö viikonlopussa.



Myös maaperätutkimusraportti on valmistunut. Sen myötä yksi iso kivi sydämeltä vierinyt pois. Maaperätutukimus olisi suotavaa teettää ennen tontin ostoa, mutta meidän kohdallaan turhaan jahkailuun ei kuitenkaan ollut "aikaa". Tonttimme kohdalla myös vanhojen rakennuksien kivijalat antoivat osviittaa siitä, että suohon rinnastettava tontti ei ole kyseessä.


Raportissa on kamalasti käppyröitä ja erilaisia lukemia, maallikko ei juurikaan niistä mitään ymmärrä, eikä kai tarvitsekkaan. Mittauspisteitä yhteensä tuli kahdeksan, jotka näkyvät ylimpänä olevassa kartassa. Niiden avulla on sitten annettu lausunto, siitä kuinka tulevat rakennukset tulisi perustaa. Uudenmaan Maanrakennussuunnittelu suosittelee anturaperustamista, johon myös todennäköisesti päädymmekin. Mahdollisuus on myös perustaa suoraan maanvaraisesti, kunhan pohja on ensin tasoitettu. Aika näyttää tuleeko autotallikompleksi toteutettua sitten niin, kun kyseessä on hieman kevyempi rakennus kuin tuleva talo. Näissä asioissa konsultointiapua onneksi saammekin pääsuunnittelijaltamme, joka tekee perustussuunnitelmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti