lauantai 26. huhtikuuta 2014

Harjakaisten jälkeistä elämää

Ensimmäisen pystytyspäivän jälkeen hommat hidastuneet huomattavati. Urakointi ei valmistunut sovitulla aikataululla vaan tuntui venyvän venymistään. Pystytyksestä vastannut porukka ei tuntununut toimivan tehokkaasti eikä töitä tehty kaikkina arkipäivinä. Pystytyksen jälkeinen viikko tuntui menevän ihmetellessä, että miten voi urakan loppuun vieminen kestää näin kauan. Harkitsin jopa yhteydenottoa talotehtaaseen ja palautteen antamista, mutta sitä ei kuitenkaan tarvinnut tehdä. Kolmannella viikolla alkoi asiat edistymään ja talon kattotiiletkin alkoi löytää paikkansa. 

Harjakaisten jälkeen alkoi aluskatteen, poikkittaistukien ja katosten asennus.

Kattotiilikuorma saapui erillistoimituksena, muutama kivi kiinnitettäväksi.

Katto ei valmistunut pääsiäiseksi, vaikka aluksi siitä oli puhetta. Onneksi kelit olivat poutaisia, kerrankin näin.


LVI-linjojen hahmottelua.
Urakka-asenne kohdallaan.

Vartiointipalvelu Nemi & Usva.

Kaksi kulunutta viikkoa on kulunut seuraavia vaiheita valmistellen ja tonttia siistien. Yllättävän paljon roskaa syntyy pystytysvaiheessa, joten jatkuvasti saa olla keräämässä rojua ympäri tonttia.

Sokkelin ylitasoitus ja silikonipohjusteen levityskin on saatu päivätyön ohessa hoidettua, joten maalia saadaan pian pintaan ja jotain valmiiksi.

Talon sisällä tulisi saada kaivettua viikonlopun aikana jäteputkille urat. Olemme vihdoin löytäneet LVI-urakoitsijan, muutaman vastoinkäymisen jälkeen. Työt alkavatkin LVI-asennuksien osalta ensi viikolla ja valutöiden valmisteluun päästään näillänäkymin muutaman viikon kuluessa. Toiveajattelua ehkäpä...

Maanantaina 28.4 pitäisi talon olla luovutuskunnossa, joten kohta päästään keskittymään täysillä omaan tekemiseen ja projektin eteenpäin viemiseen. Kyllä tästä vielä koti saadaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti