perjantai 4. huhtikuuta 2014

Unettomia öitä ja tuhottamasti tekemistä

Talotoimitus lähestyy. Fiksuna tullut buukattua koko viikonloppu taas yövuoroa, joten eipä ainakaan ehdi keräämään voimia, kerätään sitten rahaa! Muutamia välttämättömiä hankintoja on myös tehtävä ennen kuin hommat voidaan pystytyksen osalta aloittaa. Pilarikengät tulisi vielä hankkia ja kiinnittää, sekä tuleville tarvikkeille koota lavoista laskupaikka.

Eipä puuhommatkaan ole päässeet alkua pidemmälle...


 Kamalasti on tapahtunut ja kamalasti on vielä tapahtumatta. Ensi keskiviikkona alkaa talon pystytys ja tarviketoimitukset. Pääsiäisen pyhät istuvat juuri sopivasti, joten muutamia palkallisia vapaapäiviäkin voi kuluttaa rakennustyömaalla. Vaikea kuvailla tuntemuksia. Jännittyneet ja odottavaiset, samalla myös epävarmat, koska ei yhtään tiedä mitä on tulossa.


Ei huono ennuste toimitusviikolle.

Talvi tuntuu taittuneen. Yö pakkasia on vielä, mutta keli on ollut jo useamman viikon loistava. Lattiavalua, ei silti ole päästy tekemään, koska lämpötilaa ei perustuksissa saada pidettyä +10 asteessa. Odotetaan siis siihen asti, että seinät ja katto saadaan valmiiksi. Muutamia tarjouksia on jo olemassa ja kohta täytyisi tehdä päätös mikä otetaan vastaan. Suunnitelmissa on saada lattiavalut käyntiin viikolla 17. Katsotaan kuinka paljon tämä suunnitelma tulee venymään.

Muutamia hankintoja on myös tullut tehtyä reippaasti etukäteen, koska saatu tarjous on ollut sellainen josta ei voinut kieltäytyä. Kylpyhuoneen lattiakaivojärjestelmäksi valikoitui unidrain, joka toiminnallisuutensa lisäksi toimii sisustuksellisena elementtinä. Hinnat ovat vuosien takaisista tulleet vähintäänkin puoleen väliin. Vieläkään edullisesta ratkaisusta ei ole kyse, mutta joihinkin voi onneksi panostaa ja tämä olkoon yksi niistä. Tulevassa kylpyhuoneessa lattiakaivoon on ainakin panostettu!



Toinen etukäteishankinta mikä tehtiin samalla kertaa on kurasyöppö. Toivon mukaan se tulee helpottamaan arkea koiraperheen elämässä. Toiminnallisuus on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joka otetaan huomioon sisustusratkaisuita tehtäessä. Kylpyhuoneen ja saniteettitilojen tyylit alkaa olla valmiina, osa lattialaatoistakin jo löytynyt. Parempi suunnitella etukäteen, niin ei tule tehtyä hätäisiä ratkaisuja.
 
 Erilaisia hankintoja tulee koko ajan tehtyä sitä mukaan kun hinnaltaan sopivia tulee vastaan. Viikottain tulee kierrettyä useampia rautakauppoja uusien löytöjen toivossa. Muutamia loistavia säästöjä onkin juuri tämän vuoksi syntynyt, kun jaksaa kiertää. Erilaiset nettikaupat ovat myös palvelleet paremmin kuin loistavasti. Ne helpottavat hintavertailun tekemistä ja muutama tilauskin on ehditty tehdä. Vanha tuttavuus, missä ei ole tullut pitkään aikaan käytyä on TH Market, mutta nyt vahvasti uskon että asiointikerrat tulevat nousemaan potenssiin. Tällä viikolla käyntikertoja tullut jo kolme. Säästö se on pieninkin säästö, tosin nyt puhutaan tuhansista euroista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti