sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Keskikesän juhlaa

Niin kuluivat juhannuksen pyhät. Keli oli kuin morsian, sunnuntaiaamuna yövuorosta lähtiessä ikkunat jäässä ja vettä satanut useamman päivän putkeen. Odotellaan kuivempaa kautta, josko se kesä käynnistyisi uudestaan. Talokin vielä maalaamatta, ehkäpä ennen kesälomaa tulisi aurinkoinen viikonloppu, jolloin olisi vielä töistä vapaata.

Juhannuspalapeli

Tontilla päästy hyvään alkuun ilmanvaihtokanavien kanssa. Vaikkakin hommat tyssäsivät lauantain osalta kun tarvikkeet loppuivat kesken. IV-kanavista vapaa päivä hyödynnettiin sitten paperitöihin uppoutuen. Tässä vaiheessa on hyvä jo varautua verouudistukseen, joka velvoittaa ilmoittamaan maksetut palkat/taksat verottajalle ennen lopputarkistusta. Uhkasakko kyllä patistaa huolehtimaan asiat vimpanpäälle kuntoon. Alkaa kuitteja olla jo pienen arkiston verran, joten hyvä niitäkin välillä järjestellä. Täytyy joku päivä käydä verotoimistosta tiedustelemassa kuinka verouudistus, joka astuu voimaan 1.7.2014 vaikuttaa yksityiseen OKT rakentajaan. Miten se käytännössä vaikuttaa?

 Tänään olikin edessä taas kerran ostosreissu rautakauppaan. Lisää alumiiniteippiä, putken jatkoja sekä supistimia, sidontalankaa unohtamatta. Tuntuu, että teippiä ja lankaa menee valtavat määrät, mutta eipähän tarvitse nukkumaan mennessä miettiä kerääkö putket ympärilleen kondensiovettä ja kastelevat yläpohjan eristeet. Tehdään nyt kerralla kunnolla niin ei myöhemmin tarvitse korjailla. Huomenna taas hankkimaan alumiiniteippiä ja lankaa, laatikollinen tällä kertaa niin ei heti pääse loppumaan.






Lattia-Janikin soitteli tänään. Ei urakoitsijoillakaan ole vapaapäiviä saati juhannuspyhiä, samassa veneessä kuin mekin. Hän ohjeisti ottamaan muovit pois ja sanoi tulevansa ensi viikolla tekemään hionnan. Sitten pääsemmekin kantamaan pihalta rakennustarvikkeet sisään ja siirtämään autotallin tarvikepaketin parempaan suojaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti