keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Hikeä, verta ja kyyneleitä

Viimeiseksi ei kannattaisi jättää vaikeimpia kohtia, jääköön se tästä työvaiheista päällimmäisenä mieleen... Styroksien laitto loppua kohti hidastui, johtuen työvaiheeseen puuttumisen, mutta ennenkaikkea teknisentilan ja kylpyhuoneen putkituksien, jotka tekivät asentamisesta hidasta. Suorastaan hermoja raastavaa. Urakka olisi kannattanut aloittaa selvästikkin hankalimmasta, jolloin loppua kohti työ olisi vain helpottunut ja nopeutunut. Jälkiviisastelu ei paljon auta, paska duuni mutta tulipahan tehtyä. Myös takan alle työstetty finnfoam vakuutti jämäkkyydellään, seuraavassa kohteessa ei käytettävästä eristelevystä tarvitse liiemmin neuvotella, eiköhän asia on nyt opittu kantapään kautta. Kaikessa ei kannata säästää, sillä jostain päästä se säästö kostautuu ja tällä kertaa aikatauluissa sekä hermoissa.




Viimeinen 1/3 lattia-alasta tuotti suurta tuskaa ja työtä eikä homma tuntunut edistyvän ei sitten millään!

Pala palalta kuitenkin homma saatiin kursittua kasaan, yllättävän voimaannuttavaa nähdä muutakin kuin soraa.

Raudoitusten mallailu kävikin muutamassa päivässä, suurin harppauksin eteenpäin.


2. päivänä raudat löysivät paikkansa, aluksi näytti, että materiaali loppuu kesken, mutta toisin kävi ruudulleen riitti.


Kyse ei ole tikkaista. Lattialämmityksen jakotukkia varten piti rakentaa teline, joten siinähän se.

Styroksien laitto vei kaiken kaikkiaan aikaa hieman alle kolme viikkoa. Joten mistään viikonlopun hommasta ei ollut kyse, vaikka se aluksi siltä vaikutti. Kylläkin mahdollista se olisi saada valmiiksi viikonlopun aikana JOS soraa ei tarvitsisi kärrätä 5cm pois jokaisen levyn alta ja styroksi paksuus olisi 100 tai käytössä olisi finnfoam-levyt. Viisaampana seuraavan urakan kohdalla. Eiköhän autotallin pohjat eristetä huomattavasti verkkaisemmin.

Raudoituksen kanssa ainoa ongelma oli rautojen iso koko. Kokonaisena raudat eivät sisään mahtuneet, joten rälläköinti oli ainoa vaihtoehto. Muuten työ sujui jouhevasti, jos pientä työtapaturmaa ei lasketa. Pelkällä säikähdyksellä selvitty vaikka pahemminkin olisi voinut käydä, kun raudoitusverkon harjateräksen pää painui nilkkalumpiosta sisään.

Nyt elämme tahdikkuuden kultaista aikakautta. Torstaina tontilla pitäisi Lämpökeisareiden tulla asentamaan lattialämmityskaapeleita ja ensi tiistaina on lattiavalupäivä. JÄNNITTÄVÄÄ! Kohta päästään tekemään sisähommia ja toivottavasti myös näkyvää edistystä tapahtuu.

Lattiavalun jälkeen on tarkoitus tilata kunnasta rakennetarkastus, jonka jälkeen päästään asentamaan sisäkaton höyrysulkumuoveja, ilmastoinnin putkia sekä väliseiniä. Pienenä motivaattorina tehdä hommaa nopeasti eteenpäin toimii pihalla seisova villakuorma. Koko kesää ei viitsisi sitä siinä seisottaa, joten seiniä pystyyn niin päästään villoittamaan.

Yllättäen villakuorma saapui tiistaina tontille. Olimme täysin unohtaneet, että kuormapäivä oli siirretty kesäkuun alkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti