perjantai 20. kesäkuuta 2014

Pidin kiinni keittiöstäni viime juhannuksena!

Viime vuonna kesäloman alussa satuin Vantaan Sanomista bongaamaan Kvikistä kertovan lehtijutun, jossa kerrottiin, että 19.6 järjestetään Petikossa kilpailu, jonka voittaja saa itselleen 6500e arvoisen keittiön.

Totta kai sitä maanantaina piti mennä paikan päälle tiedustelemaan, että mistä oikein on kyse. Samalla kertaa päätin ilmoittautua mukaan. Kilpailun ideana oli pitää kättä keittiösaarekkeen päällä pisimpään. Keskiviikko aamuna kymmentä yli kymmenen kilpailu alkoi. Kahdeksan kilpailijaa oli saapunut paikalle (osa oli jättänyt leikin kesken jo tässä vaiheessa).


Kaikki vielä kilpailussa mukana.

Olin päättänyt, että kotiin lähdetään vasta kun keittiö on minun! Olin henkisesti varautunut, että kilpailu tulee kestämään muutaman vuorokauden tai vähintäänkin yhden. Kyllähän siinä kestikin reilu vuorokausi. Hiljalleen muut kilpailijat keskeyttivät tai tekivät virheen eli nostivat käden pöydältä. Osa totesi, että parempi lopettaa ajoissa kun tässä selvästi tulee kestämään ja osa joutui lähtemään juhannuksen viettoon. Lopulta jäin Tarjan kanssa kahden. Muutaman tunnin jatkoimme, jonka jälkeen teimme sopimuksen keittiön jakamisesta. Kilpailu ratkesi siis kaksoisvoittoon. Tulevan kotimme keittiöllä on aikamoinen tarina. Kirjaimellisesti seurustelukeittiö!

Aikaisemmin en ollut vielä miettinyt, että millainen keittiö rakennettavaan taloon tulisi. Oikeastaan saarekemalli oli mielessä, koska olohuone ja keittiö oli tarkoitus avata yhtenäiseksi tilaksi. Keittiövoiton myötä kuviot olivat selvillä. Meille tulisi massiivinen saakere, mikä toimisi kodin sydämenä. Saarekkeen mustavalkoinen väritys istui paremmin kuin hyvin omaan makuuni.

Suoria ja pelkistettyjä linjoja.

Sekä keittotaso että lavuaari on sijoitettuna saarekkeeseen, keittiöhirmun unelma!

Elokuun 31. päivä keittiö purettiin ja kuljetettiin "väliaikaissäilytykseen".

Vuosi sitten en olisi osannut arvata, että vieläkään keittiö ei olisi päässyt kotiinsa. Rakentaminen on monista vastoinkäymisistä johtuen hidastunut, joten edelleen saareke on "väliaikaissäilytyksessä". Toivotaan, että pian se päästäsiin kantamaan edes sisälle odottelemaan seinien pystytystä ja katon levytystä. Tämä juhannus kuluu hieman erilaisissa merkeissä kuin viime vuonna. Nyt ohjelmassa on ilmastointikanavien eristämistä vähemmän kilpailuhenkisissä tunnelmissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti