perjantai 30. toukokuuta 2014

Kosteita unelmia



Yllä olevaan laattaan törmäsin ensimmäisen kerran laattapisteessä ihan sattumalta kun kävimme pyytämässä tarjousta unidrain-lattiakaivojärjestelmästä. Aluksi laatta ei miellyttänyt tai miellytti, sitä piti päästä koskettelemaan! Seuraava reaktio oli ihmetys ja kolmas mieleen juolahtanut asia oli laatan epäkäytännöllisyys. Eihän moista aaltoilevaa laattaa pysty pitämään puhtaana, varsinkaan kun laatanpinta on mattamainen. Pääni sisään on kuitenkin koko ajan vahvistunut selkeämpi kuva siitä, että tätä laattaa haluan laitettavan pää-WC:n pitkälle seinälle. Pienen salapoliisi työn jälkeen sain selvitettyä mistä laatasta on kysymys. Samalla selvisi laatan hyvin suolainen hinta (noin 100e/neliö). Siitä alkoikin armoton metsästäminen saisiko laattaa ulkomailta edullisemmin ja jos saisi niin onnistuisiko postitus Suomeen. Laattaa tarvitaan seinää varten 6 neliötä, joka on Suomesta ostetttuna reipas 600e. Toistaiseksi kyseinen laatta menee ehkä-listalle, hintansa vuoksi.

Laattalöydön lisäksi oli Laattapisteen showroomissa luotu nerokas ratkaisu pesuaineita varten. Ihastuin ja tämän haluan ja eritoten seinän sisään toteutettuna, jotta lopputulos on viimeistelty ja näyttää tarkoituksenmukaiselta.



Sekä loistava ja tyylikäs säilytystaso shampoille ja muille pesuaineille.

Tamperelaisen hotellin kylppäristä napattu ideakuva, valolla saadaan laatan tekstuuri esiin.

Talon väritys materiaalien osalta tulee olemaan hyvin pelkistetty. Mustat, valkoiset ja erilaiset harmaat näyttelevät pääosaa. Myös materiaalien tuntu ja eritoten näky on tärkeää, unohtamatta helpohoitoisuutta ja kestävyyttä. Kylpyhuoneen lattialaattavalinta on toistaiseksi selvä. Hieman modernilinjaisempi "mosaiikki" suihkujen alueelle ja muualle saman sarjan isompaa lattialaattaa.

Mukavasti linjakkuutta ja rosoisuutta.

Tällä hetkellä kylpyhuoneeseen on tulossa musta lattia ja valkoiset seinät, joista yksi pitkä seinusta on laatoitettu tehostelaatalla, missä on jokin "juju", muuten seinät kiiltovalkoisella isohkolla laatalla. Viikon ainoa vapaapäivä kului tehokkaasti erilaisia rakennustarvike- ja pintamateriaaliliikkeitä kierrellen, pieni paussi soran kuopimiselta olikin kaivattu! Pikku hiljaa alkaa pään sisään muodostumaan kuva siitä mitä seiniin mahdollisesti laitetaan. Katsotaan montako kertaa ideat muuttuvat, ennen kuin päästään itse materiaalien ostamisvaiheeseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti