maanantai 5. toukokuuta 2014

Terassitalkoot

 Sisäpuoliset jäteputkivedot valmistuivat viime lauantaina. Ammattimiehiltä ei siinä kauan nokka tuhissut kun putket löysivät paikkansa. Nyt vain odotetaan Kvv-työnjohtajan hyväksyntään niin päästään täyttämään ja tilaamaan lämmitysputkia ja lattiavalua.



Unidrainin kaksi ensimmäistä osaa löytänyt paikkansa.


Ulkoverhoilun maalausvalmistelut aloitettu, Tikkurila Rostexia naulankantoihin kaikenvaralta.

Terassilaudat saapuivat yllättäen lauantaina, joten sunnuntain ohjelma oli selvä.

Aluksi haaveilin terassin toteuttamista komposiittilankulla, mutta valitettavasti sen hinta muodosti liian suuren esteen. 30 neliön terassin kokonaiskustannukset olisivat komposiitin kanssa nousseet nelinkertaiseksi, joten kestopuu tuntui järkevimmältä vaihtoehdolta. Puun leveyden kanssa ei onneksi tarvinnut tehdä kompromissia, koska leveä kansilauta istui budjetin sisäpuolelle. Yllättävän iso kustannus syntyi myös sinkityistä kiinnitysruuveista ja 21 palkkikengästä. Muutaman vuoden saa talon reunustalla kulkeva terassi nut palvella, suunnitellaan sitä varsinaista oleskelualuetta ja paljun paikkaa sitten myöhemmin.

Pilastereiden kosteussulku bitumilla.

Vaaterissa tai vähintäänkin riittävä.

Terassin kasaaminen alkoi ulkorunkojen asettelulla.

Satunnaiset ukkoskuurot pitivät mielen virkeänä.

Kansilautojen sommittelua.

Päivän aikana saatiin runko melkein valmiiksi. Muutamia vahvistuksia vielä tarvitsee tehdä nurkalle, jotta viistosauma voidaan toteuttaa kansilautojen yhtymäkohdassa.

Tällä hetkellä tontilla on menossa jokaisessa kohdassa jokin projekti. Osa ulkoverhoksesta on vielä kiinnittämättä, terassi on puolessa välissä, ikkunat on puoliksi suojattu samoin kuin naulankantojen suojauskin. Torstaina on vapaapäivä, joten täytyy koittaa jotain saada vietyä loppuun asti, ettei tunnu enää siltä, että mikään ei edistyisi. Sisätöihin ei vielä päästä lattian puuttuessa, joten tehdään ulkoa kaikkia vaiheita eteenpäin nyt kun "luppoaikaa" kerta on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti