perjantai 23. toukokuuta 2014

Hellepäivien hommia

Tämä ei varmasti tule olemaan ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun turhautuu jostakin työvaiheesta. Voiko enää tyhmempää hommaa olla kuin ensin kaivaa kuopat jätevesiputkille ja sen jälkeen täyttää ne ja alkaa lapioimaan ylimääräistä soraa pois sokkelin sisältä. Meidän tapauksessamme kun sokkelin täyttö tehtiin talvella ei putkituksia tehty samalla kertaa, joten nyt joudumme tekemään jonkun verran ylimääräistä työtä. Jostain syystä myös merkitty lattiakorko on todellisuudessa noin 5cm alempana, joten muutaman kottikärryllisen joutuu ulos kantamaan. Lottovoitto ei vieläkään ole sattunut kohdalle, joten hommat pitää tehdä itse. Säästö se on pienikin säästö vaikka pahimpina väsymyksen hetkinä tekisi mieli luovuttaa ja irroittaa ote lapiosta.

Optinisti sanoisi, että lähes puolessa välissä mennään, rohkenen olla eri mieltä eli pessimisti.

Limittäin  ladotut styros-kerrokset katkaisevat kylmäsillat.

Haastavimmat kohdat on "fiksua" jättää viimeiseksi.

Realisti toteaa tässä vaiheessa, että puolet on tehty, mutta yli puolet silti jäljellä.

Ensikerralla sokkeli täytetään hiekalla soran sijaan ja se on sepeli!

Eniten päänvaivaa aiheuttaa pinnassa olevat putket, sillä styroksien koloaminen ja kovertaminen on hidasta hommaa.

Auringon laskiessa on hyvä suunnata lepäämään ja lataamaan akut seuraavaa päivää varten.

Hieman aikataulut venyvät styroksien takia. Ensinnäkin soran tasoittaminen ei ole helppoa saati nopeaa. Tuntuu, että yhden levyn alaa saa työstää yli puoli tuntia, että palan päällä pystyy kävelemään ilman, että se napsahtaa poikki. Viime viikolla tuli tehtyä muutama pitkäkin päivä tontilla, mutta silti ei homma tullut valmiiksi. Katsotaan nyt josko viikonlopun aikana pääsisi raudoittamaan. Kiinnostus tähän työvaiheeseen alkaa olla pakkasen puolella, mutta pakko tehdä, muuten ei päästä seuraavaan. 

Paljon on kuintenkin tullut opittua. Ensinnäkin täytössä kannattaa käyttää helpommin työstettävää hiekkaa, jäteputkien kaivuu helpottuu samoin kuin kaatojen tekeminen unohtamatta pinnan tasaamista styrokseja varten. Toinen mikä kannattaa tehdä toisin on käyttää paksumpaa styroksia. 50 levy menee helpommin poikki, joten pohjan tasaaminen nousee ratkaisevaan rooliin. Paksumpi levy antaisi enemmän epätasaisuuksia anteeksi, nyt yksikin isompi kivi väärässä paikassa riittää rikkomaan levyn. Jatkossa en myöskään aliarvioi tehtävän työläyttä, jos en sitä ole aikaisemmin tehnyt. Tämä ei selvästikkään hoidu suitsaitsukkelaan, talon sisällä ollessa päälle 30 astetta lämmintä ei soran siirtely todellakaan suju kuin tanssi. Kontaten eteen päin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti