tiistai 7. tammikuuta 2014

Aloituskokous ja projektin eteenpäin potkimista



Ensimmäinen kokous tontilla pidetty. Lupa kaivaa saatu. Ehkä tämäkin ikuisuusprojekti pääsee vihdoin käynnistymään. Onko nyt vastoinkäymiset ohi..? Tuskin nyt sentään, mutta virkistävää saada asioita läpi ilman suurempaa taistelua. Eihän talvella pitänyt rakentaa. Noh voi sen mielen muuttaa, nyt rakennetaan talvella! Tosin vielä ei tätä alkanutta tammikuuta voi talveksi kutsua. En voi myöskään sanoa, että koskaan aikaisemmin olisin vähemmän odottanut lumipeitettä kuin nyt. Forecan säätutka on ahkerassa käytössä. Lunta luvassa loppuviikosta, pakkasta myöskin, mutta mutta lämpeneminen myös mahdollista seuraavalla viikolla. Rakentaja on tosiaan sään armoilla. Hermoja raastavaa.

Maanmittausosasto kävi tekemässä 3.1.2014 tonttimerkinnät.
Pahasti ei myöskään omat mittaukset menneet metsään.


Yksi positiivinen puoli tässä syys-talvirakentamisessa sentään on. Esimerkiksi normaalisti kunnalta tilattava maastoonmerkintä tulee tehdä kolme viikkoa ennen haluttua ajankohtaa. Nyt mittaus onnistui saada muutaman päivän varoitusajalla. Urakointeja saa myös hyvin joustavilla aikatauluilla, mutta lisäkustannuksia tulee kuitenkin talvella tekemisestä varmasti syntymään. Laitetaan tähän samaan konkurssiin vain kaikki.

Merkkiä merkin perään.
Tontti alkaa olla joka nurkalta viitoitettu, korkomerkintöjä ja nurkkamerkkejä.


Alotuskokouksessa Tuusulan kunnan rakennusvalvonnasta kokoukseen tullut valvontatarkastaja vaati, että talon sokkelikorkoa nostetaan, joten suunnitelmaa täytyy vielä viilata. Perustussuunnitelmaa odotetaan valmistuvaksi muutaman päivän sisällä. Kun suunnitelma on valmis, voidaan tontilla kaivuut aloittaa, vai voidaanko? Katsotaan mitä se luontoäiti nyt päättää, tuleeko lunta paljon vai liikaa ja kuinka kovaksi pakkanen kiristtyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti