tiistai 21. tammikuuta 2014

Läpi harmaan kiven


 Alta viikko sitten aloitettiin tontilla kaivuut ja havaittiin pohjassa kalliota. Eilen kahden naapurin kodit käyty kuvaamassa ja tehty tarvittavat konsultaatiot. Tänään aamusta vielä tapahtui tärinäantureiden asennus. Laitteet ovat vuokralla, joten mitä vähemmän aikaa seisovat turhan panttina sitä parempi. Säästö se on pienikin säästö. Ennen kymmentä panostajat aloittivat räjäytyshommien valmistelun ja kolmeen mennessä homma oli saatu valmiiksi. Joten tänään mentiin läpi harmaan kiven! Nyt tuntuu, että asioita tapahtuu kamalasti nopealla aikavälillä. Vaikka vastoinkäymisiä on ollut (kuten kallio) on tunne siitä, että asiat vihdoin etenisivät.

Kohta tarvitsee työmiehille rakentaa parkkipaikka.

Porari työn touhussa.

Sielä lepää mattojen alla.

Uusi tieliittymä alkaa hahmottua.

Tänään kaivinkoneen kuljettaja on avustanut panostajia tontilla, sekä aloittanut uuden tieliittymän kaivamisen. Parempi sekin hoitaa alta pois, koska liittymän tulee olla valmiina viimeistään lokakuussa. Hyvä aloittaa riittävän ajoissa niin ei tule ainakaan kiire. Nyt kun kallio on poistettu talon perustusten pohjalta, siirtyy pohjatyöt luonnollisesti tärkeysjärjestyksen ensimmäiselle sijalle.

Eilen kunnasta tuli ilmoitus, että KVV-työnjohtaja on hyväksytty. Hienoa, eipä tarvitse turhaa paperishowta sen takia aloittaa. Kun KVV-suunnitelmat valmistuu pääsee lähettämään LVI-urakoitsijoille tarjouspyyntöjä mahdollisista urakoista. Taitaa niihinkin jokunen euro kiinnittyä.

Tänään tuli ensimmäinen viisi numeroinen lasku. Huh huh isoista summista puhutaan, mutta tarvitsee talo jalat. Eli kyseessä on tilausvahvistus perustuksista. Kaikkialla toitotetaan, että talvirakentaminen tulee erityisen kalliiksi. Perustuksien kohdalla talven tuoma lisä ei ole edes mainittava. Joten tältä osin lisäkustannuksilta voidaan sanoa, että on vältytty.

Onneksi laskun eräpäivä on vasta kun perustukset on pystyssä, joten valmiusastettakin saadaan samalla nostettua ja lisää rahaa vapautettua käyttöön. Perustusten toimituspäiväksi määritelty viikot 7-9. Ennen sitä pitää saada vielä tonttikeskus toimintavalmiiksi ja sen myötä myös vesi. Unohtamatta salaojituksia ja sorapatjaa, jonka päälle perustukset on määärä rakentaa.

Ajankohtaiseksi on tullut myös kotivakuutuksen hankkiminen, joten hoidetaan se asia tämän viikon aikana kuntoon. Huomenna on vasta keskiviikko, joten hyvinhän tässä on aikaa. Lähdetään liikkeelle siitä, että edukkain tarjous tulee sieltä missä on muutkin vakuutukset. Minkähänlaiseen lopputulokseen päädytään?

Viikonloppuna onkin ohjelmassa Rakenna & Remontoi-messut Myyrmäessä. Tuntuu hassulta, että viime vuonna kävimme messuilla ihmettelemässä ja fiilistelemässä oman talon rakentamista. Silloin ei vielä osaketta oltu myyty, eikä tonttia ostettu. Tiedossa ei myöskään ollut talotoimittajaa. Etsimme vasta kiinnostavia vaihtoehtoja sekä selvitimme hintoja rakennuslaskelman muodostamiseksi. Tänä vuonna tulee käynti messuilla olemaan varmasti erilainen. Katsotaan mitä tällä kertaa jää käteen. Tavoitteena on löytää kontakteja tulevia urakoita varten ja hakea ideoita omaan tekemiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti