perjantai 31. tammikuuta 2014

Pienin edistysaskelin perustuksiin päin


Nyt olisi sitten kaikki pohjat perustuksia varten valmiina. Kyllä ne hommat hoitu talvesta tai oikeastaan pakkasesta ja lumesta huolimatta. Vähäluminen talvi on ollut tällä kertaa eduksi, vaikka kovia pakkasia onkin ollut. Lunta ei juurikaan ole tullut, joten ylimääräistä kolaamista ei ole tarvinut suorittaa. Myöskään riskiä siitä, että pohjiin olisi joutunut lunta ei ole kun urakointi on voitu suorittaa selkeinä aurinkoisina päivinä.

Talon sijoittuminen tontille alkaa hahmottumaan kun nurkkiin sijoittuvat sadevesikaivot ovat löytäneet paikkansa. Hiema on epäileväinen fiilis. Talo tuntuu valtavan kokoiselta kun tontilla seisoo perustusten kohdilla ja pälyilee ympärilleen. Muutaman viikon sisällä on tavoitteissa saada perustukset tontille, joten eiköhän todellinen mittakaava viimeistään siinä vaiheessa hahmotu.

Enää sähköt ovat perustusten tekemisen esteenä. Muutama kaapeliveto ja olisi tonttikin palautettu nykyaikaan eli sähköistetty. Tosin Fortumin tehtänä on kytkeä sähköverkko takaisin käyttöön. Toivonmukaan siinä ei viikkoja kuluisi.






Tieliittymäkin on saatu valmiiksi. Kieltämättä näkyvyys on tarantunut ja sen sijainti on pihan suunnittelun kannalta huomattavasti parempi. Silti olen katkera tieliittymästä aiheutuneesta viivästymisestä edelleen, mutten läheskään niin paljon. Katsotaan sitten mikä ääni on kellossa kun projekti on loppumetreillä, painaako kyseinen asia enää lainkaan.

Tontti tuntuu kovin paljaalta kun puita on jouduttu kaatamaan suuret määrät. Istutushommia on siis tiedossa, mutta niihin on onneksi vielä aikaa! Vaikea vielä totutella siihen miltä tontti näyttää nyt. Se on kovin karu, paljas ja tyhjä. Mielenkiinnolla odotan kuinka talo istuu paikalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti