sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Viidentoista päivän sääennuste vs. perustussuunnitelma ja urakointi

Perjantaina valmistui perustussuunnitelma. Lisää paperia projektiin. No onneksi on tullut ostettua siitä sinisestä ihmekaupasta uusi säilytyskaluste, mihin rakennusprojektin tärkeät paperit on hyvä säilöä. Jotta paperimäärä ei pääsisi loppumaan (tämä alkaa saada jo eeppiset mittasuhteet) tuli Tuusulan kunnasta tarkemmin ottaen rakennusvalvonnasta (syke nousi kun tämän kirjeen perjantaina kotiin tullessa lattialta nosti) sekä verotoimistosta kiinteistöä koskevia papereita.

Paperit sen kun lisääntyy, samoin kuin tehtävien paperitöiden ja ilmoitusten määrä.
 Hieman kyllä ihmetytti, että minkähän takia Tuusula kirjeitse lähestyy, tähän asti se on tarkoittanut vain muutaman tonnin laskua. Syytä oli siis hermostua, lisää maksettavaa tiedossa? Ei sentäs. Kirjeessä ilmoitettiin, että vastaavasta rakennusmestarista tehty hyväksymis-ilmoitus oli ok, eli yksi to do-listan kohdista oli vihdoin saatu hoidettua! Kirjeessä oli myös muutama paperi, joihin oli listattu rakentajan muistilistaa, mitä tulee hoitaa ja millaisia papereita tulee toimittaa. Kylläpäs tuli taas suuri määrä lisää hommaa kertaheitolla. Sitä kun luuli, että paperihommat olisi vihdoin olleet tässä, väärin luultu. Kunhan ei tarvitsisi toista Ikean säilytyskalustoa hankkia papereille!

Foreca toimii kristallipallona: sataako, paistaako, pakastuuko..?
 

Huomenna maanantaina on tontilla tarkoitus aloittaa kaivuut. Lunta on satanut maahan eilisen ja tämän päivän aikana, mutta puhutaan naksimissaan 10cm (ainakin toistaiseksi). Aika näyttää kuinka paljon ehditään saada aikaan ennen kunnon talven käynnistymistä. Forecan sääpalvelu on ahkerasti käytössä, muutoksia on tapahtunut. Aluksi pakkasta luvattiin useammalle päivälle yli 15 astetta, mutta nyt ennusteet ovat kääntyneet suotuisimmiksi. Toivotaan parasta ja valmistaudutaan pahimpaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti