keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Hiekkalaatikkoleikkejä

Kuskin sairastumisen vuoksi kaivuut voitiin aloittaa tänään. Päästiin kuitenkin aloittamaan, joten saavutus sekin. Maassa routa oli ehtinyt noin 10 senttimetriin, mutta sen jälkeen pohja muuttui pehmeämmäksi. Suurimpia kiviäkään ei seassa ollut. Siihen ne positiiviset seikat sitten loppuvatkin.

Kirpsakka reilu kymmenasteinen pakkaskeli ei työmiehiä hidastunut.

Kirkas aurinkokeli, hyvä päivä tehdä pihatöitä.










Hommat tyssäsivät sitten kallioon. Tietysti. Eihän mikään voi sujua jouhevasti ilman pientä vastustusta. Pohjatutkimuksen mukaan kyseisen kulman kohdalla on osuttu kiveen tai kallioon. Selvisi sitten sekin. Huomenna onkin pieni kokouksen poikanen tontilla puoli seitsemän, jossa kartoitetaan vaihtoehdot. Mitä tilanteessa voidaan tehdä? Vaihtoehdot ovat pohjan korottaminen tai dynamiitti. Näistä pitäisi valita paras ratkaisu. Rakennusmestarimme auttaa oikean ratkaisun valinnassa ja tulee tontille tutkimaan millainen tilanne on.

Puolet pohjasta on saatu kaivettua oikeaan syvyyteen ja peitelty styroksilla ja pressulla routimisen suojaksi.

Tämä ilta kulunee luontevasti koneen ääressä. Google ahkerassa käytössä siinä missä hakusanat räjäytystyöt ja Uusimaa. Huomenna ohjelmassa pienimuotoinen soittokierros, tarttis löytää uusi urakoitsija ASAP! Muutama hyvä ehdokas on tullutkin vastaan. Toivottavasti myös heidän kalenterissaan on tilaa ja saadaan hommat jatkumaan vaikka nyt hieman huonolta näyttääkin. Lisäkustannuksia tästä tulee siitä ei pääse mihinkään. Kalliota on 6x8m alueella, yhteensä noin 50 kuutiota. Kun positiivisuus ttäytyy yrittää pitää mielessä niin onneksi kallioalue kattaa vain puolet talon pohjasta. Eli huonomminkin olisi voinut käydä. Mielummin myös kallio kuin soinen maa, mikä vaatisi paalutusta.

Toinen puoli ei lähelläkään perustussyvyttä, kova kuin kivi. Kyllä sitä mennään läpi vielä tästäkin.

Kaivuutöiden alkaminen ei ole ainoa edistys mitä on tapahtunut. Myös KVV-työnjohtaja on löytynyt. Tällä hetkellä meillä on siis kaikki ulkopuoliset suunnittelijat, joita projekti tulee tarvitsemaan (toivottavasti). KVV:n tärkein tehtävä nyt on laatia ulkopuolinen KVV-suunnitelma, jotta pohjatöiden tekijät tietävät miten ja mihin liitännät sijoitetaan. Toivon mukaan hommat siis jatkuu eivätkä siirry kevääseen. Huomenna on taas tärkeä päivä ja selviää paljon mihin suuntaan hommia lähdetään viemään.

Kustannuksiin palataksini ne ovat jo muutamaan kertaan laskelmiin nähden menneet vikaan. Perustussuunnitelman valmistuttua mm. perustuslaskelma kasvoi reilulla kolmella tonnilla. Niin ne kulut vaan kasvaa, vaikka mitään ei vielä ole edes pystyssä. Täytynee ottaa lisää extravuoroja, jotta puskuri laskelmassa säilyy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti